Exact ca un lucru facut "romaneste", cei care se ocupa de constructie au spus ca si-au suspendat activitatea dupa ce nu si-au mai primit banii din partea beneficiarului de peste 10 luni. Suma se ridica undeva la 8 milioane de euro, iar Patrick Dubruille, directorul de proiect, spune ca nu va mai misca un deget pana nu se incaseaza suma.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ei bine, aici incepe "necazul" pentru ca Virgil Paunescu, directorul Administratiei Spitalelor Bucuresti, a declarat ca ei nu au platit banii pentru ca firma care se ocupa de constructia spitalului nu a respectat planul de constructie si a luat decizii de design in numele administratiei pe care o conduce. "Consultantul, care are foarte, foarte multe atributii, neobisnuit de multe, ne aduce la plata diverse facturi insotite de documente pe care expertii nostri le returneaza de mai bine de un an ca fiind neconforme cu legislatia romaneasca. Pe legislatia romaneasca ei nu puteau sa faca modificari de solutii tehnice fara acordul beneficiarului. Ori asta s-a intamplat pentru ca, din pacate, contractul initial facut cu ani in urma permitea consultantului sa ia decizii in locul ASSMB", a spus Virgil Paunescu, informeaza cei de la Digi 24.

Mai mult de atat, beneficiarul spune ca nu va

plati suma restanta, ba chiar va cere daune pentru ca proiectul nu a fost finalizat la data mentionata in contract.

Cearta mare este si pe detalii pentru ca, dupa spusele celor care se ocupa de proiect, cei de la Administratia Spitalelor nu sunt inca decisi ce vor sa se construiasca pe anumite nivele sau ce tip de becuri sa foloseasca in unitatea de sanatate.

Spitalul Victor Gomoiu ar urma sa fie primul spital de stat construit in Bucuresti in ultimii 30 de ani.
In acest loc ar trebui sa lucreze aproximativ 500 de cadre medicale, 100 dintre ele fiind medici primari si specialisti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si