Una dintre solutii vine din Germania, acolo unde autoritatile au gasit o varianta prin care sa ii poata ajuta poe refugiati sa lucreze si in perioada de procesare a cererilor de azil. Aceasta perioada poate dura cateva saptamani, daca nu luni, si, in acest timp, refugiatii sunt angajati pe un salariu modic de 1 euro pe ora.

Spre exemplu, Zaid, un refugiat irakian de 23 de ani a primit sarcini de reparare a bicicletelor sau la curatarea trotoarelor si pentru asta incaseaza un salariu.

Jobul lui este de maximum 20 de ore pe saptamana, ceea ce ii aduce un venit de 84 de euro lunar, bani la care se adauga cei 143 de euro pe care ii primeste ca bani de buzunar pe perioada asteptarii procesarii cererii sale de azil.

Desi suma nu este extrem de mare, se pare ca oamenii sunt multumiti cu acest statut. "Asta imi permite sa am contact cu voluntarii germani care vin sa distribuie mancare si-mi ofera posibilitatea de a vorbi limba", a declarat zaid, scriu cei de la Hurriyet Daily News.

Aceasta solutie a joburilor de 1 euro a fost gandita cu aproximativ 10 ani in urma, atunci cand autoritatile din Germania doreau sa integreze pe piata muncii persoanele care ramaneau fara un loc de munca.

Totusi, metoda aceasta va scoate din bugetul Germaniei aproximativ 93,6 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2020. Suma va fi folosita in totalitate pentru integrarea refugiatilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si