Pentru acest proiect, Guvernul este pregatit sa scoata din bugetul de stat suma de 1,27 de miliarde de lei pentru contractarea pana in 2021 a peste 8.500 de astfel de locuinte dintre care 6.500 de imobile sa fie si finalizate in acest interval.

Conform datelor de la guvern si pulicate de cei de la profit.ro numai cei de la Ministerul Apararii au trimis anul trecut ca are nevoie de 14.929

de locuinte de serviciu, in 53 de localitati, pentru 20.366 de cadre militare in activitate, soldati si gradati profesionisti.

Interesant este faptul ca in trecut, in perioada 2004- 2009 s-au mai construit astfel de locuinte pentru cei de la Ministerul Apararii si Ministerul de Interne, dar casele au fost ulterior vandute catre alte persoane sau catre urmasii fostilor angajati din Ministere.

Si atunci, ca si acum, aceste constructii s-au facut cu inderdictia de vanzare, dar mereu omeni angajati in Ministere au intervenit pentru modificarea legilor si vanzarea acestor apartamente.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

In viziunea Guvernului, lucrarile urmeaza sa fie finantate din toate sursele posibile: bugetul de stat, bugetele locale sau credite interne si externe.

Terenurile pe care se vor efectua constructiile vor fi din proprietatea publica, iar un apartament va avea in medie 81 de metri patrati cu un cost unitar de 500 de euro pe metru patrat, noteaza sursa citata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si