Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Cati dintre turisti vor sa se simta cu orice pret  gadilati de val in talpi?!

Legislatia europeana a facut ca roata sa se-ntoarca, iar marginalizati sa fie nu turistii cu proaspele ca inainte, ci managerii plajelor: desi potrivit noilor norme impuse pe proaspata bucata de plaja n-ar fi avut voie sa-si aseze sezlongurile in buza marii, acestia tot au facut-o.

Fara sa mai scoata vreun ban din buzunar, inchiriaza sezlonguri care n-ar fi trebuit sa fie acolo.


RALUCA RAILEANU: de exemplu aici, la intrre in statiunea Mamaia plajele s-au latiit cu pana la 100 de metri si tot pe aceasta distanta trebuiau sa fie libere. Dupa cum puteti vedea insa, selongurile au migrat cat mai aporoape de mal iar managerii de plaje fac profit pe tronsoanele proaspat innisipate  

Pe principiul acesta par sa mearga si managerii plajelor, care nu vor sa ne explice de ce in cazul lor, legislatia europeana nu pare sa se aplice.

De curand au inceput sa-i alunge pe turistii cu prosoape de pe tronsoanele proaspat innisipate, printr-un afis. Gestul a starnit revolta printre oameni.

Ministerul Mediului a raspuns solicitarii reporterilor Kanal D, asigurandu-ne ca legislatia este in continuare valabila.

RASPUNS SOLICITARE KANAL D:
"Conform legislatiei nationale si europene, aceste suprafete de plaja, construite prin fonduri europene, pot fi inchiriate operatorilor economici doar dupa finalizarea procesului de intabulare a acestora.
Pana atunci, ele fac parte in domeniul public al statului si pot fi folosite cu titlu gratuit de catre cetateni."


De asemenea, Corpul de Control al Ministrului a facut si o verificare a modului in care a fost realizata licitatia de inchiriere a plajelor de catre Apele Romane si vor publica, in curand rezultatele. Nici nu e de mirare ca licitatiile recente au fost luate la puricat. Ieri, procurorii DNA au inceput urmarirea penala a lui George Papari, directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral. Conform procurorilor, din cauza lui Papari, licitatiile sectoarelor de plaja au fost facute in mod partinitor in ultimii ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si