Andrei e rezident in anul IV si lucreaza la Spitalul Colentina din Capitala. Recunoaste cu sinceritate ca banii nu-i ajung de la o luna la alta.

Stau in gazda si, in principiu, salariul de 1.900 de lei imi ajunge sa platesc chiria, utilitatile, in rest, ma mai ajuta parintii mei, spre rusinea mea, desi am aproape 30 de ani.

Lipsa dotarilor din spitalele romanesti si accesul redus la cercetare l-au determinat sa urmeze exemplul altor colegi de facultate.

„Acum o saptamana m-am intalnit cu doua colege care au plecat in Gemania, iar salariul lor este in jur de 2000 de euro”, povesteste Andrei Gaitan, medic rezident ORL.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cand a aflat ca ai sai colegi, care au aceeasi pregatire, castiga de 5 ori mai mult in strainate, tanarul doctor n-a mai stat pe ganduri.

Germania, Marea Britanie, Franta si Belgia sunt tarile in care ajung cei mai multi medici romani, iar motivele sunt evidente.

„In privinta salarizarii, diferenta este foarte mare. Se poate ajunge si la 10-20 de mii de euro pe luna”, a declarat prof.

dr. Emanoil Ceausu, Fundatia CMB.

„Orice tanar, dupa ce-a absolvit o facultate, isi doreste, in primul rand, independenta din punct de vedere financiar”, spune si presedintele Colefiul Medicilor Bucuresti, Catalina Poiana.

Universitatile de Medicina din Romania pregatesc tot mai multi doctori care sa-i trateze pe bolnavii din strainatate. Realitatea ultimilor ani arata ca numarul doctorilor care intra in sistem este de 3 mii, iar numarul celor care parasesc sistemul este de 3500.

Potrivit statisticilor, numai in ultimii 8 ani, aproape 36 de mii de medici romani au imbracat halatele albe in strainatate, acolo unde pot sa castige chiar si 200 de mii de euro anual.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si