O fotografie terifianta a fost pblicata pe blogul constantaoldcity.blogspot.ro cu plaja Mamaia transformata in camp de lupta. Casele de vacanta si sezlongurile au fost inlocuite de cazemate, iar plaja a fost imprejmuita cu kilometri de sarma ghimpata.

In perioada razboiului, Constanta a fost bombardata, mai multe cladiri fiind distruse, inclusiv Cazinoul a fost afecatat. Pierderile omenesti nu au fost foarte mari fiindca oamenii au fost avertizati si s-au adapostit in adaposturi antiaeriene.



Sovieticii au efectuat un bombardament-surpriză pe data 3 august 1941, când au fost avariate clădirile Episcopiei şi Catedralei. Inamicul a fost alungat de avioanele de vânătoare româneşti şi de anteaeriană, mai multe avioane sovietice fiind doborâte. Au fost afectate de bombe sau de schije şi Cazinoul, Braseria Vraja Mării, Casa Peski, sediul Camerei de Comerţ (fostul Palat Manissalian), Casa Benderly, acestea două din urmă nemaiputând fi refăcute, spune arhitectul Radu Cornescu, scrie adevarul.ro.

Citeste mai mult aici

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si