Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La ora 21 si 59 de minute, un detinut aflat singur in celula a dat foc saltelei si asternuturilor.

Alarma a fost data in momentul in care gardienii au observant fumul inecacios. Au intervenit imediat pentru a-l evacua pe detinut. Atunci au observat si flacarile care au cuprins celula.

La exact un minut, primii gardieni patrund in celula in care se afla barbatul.

GABRIELA LIVADARIU, purtator de cuvant Pentitenciarul Rahova:
Personalul unitatii a intervenit de urgenta cu mijloacele din dotare, extinctoare si furtune cu apa. Toata situatia a incetat in maximul 2 ore.

Personalul penitenciarului nu a alertat pompierii, dar lupta cu flacarile n-a fost una usoara. 11 gardieni s-au ales cu arsuri sau au inhalat fum. In plus...

GABRIELA LIVADARIU, purtator de cuvant Pentitenciarul Rahova: 67 de detinuti au fost evacuate in alte spatii din interiorul penitenciarului.


Dupa 21 de minute, gardienii si detinutul ranit au ajuns la spital.

Desi in aceeasi incinta exista un spital penitenciar, protocolul a cerut ca toate victimele sa fie transferate la o unitate medicala externa. Adica aici la Spitalul Universitar de Urgenta.

Gardienii au fost externati dupa cateva ore. Detinutul este si acum la terapie intensiva, intubat, dar viata nu-i este pusa in pericol.

Cum a resusit detinutul sa ajunga in celula cu o bricheta? Raspunsul este extrem de simplu. Legea le permite fumatorilor din penitenciare sa detina un astfel de obiect. Cat despre motivele care au dus la evenimentul de aseara, parerile sunt impartite.

GABRIELA LIVADARIU, purtator de cuvant Pentitenciarul Rahova: A fost condamnat pentru talharie, 2 ani, a venit in tranzit, trebuia sa plece in aceasta dimineata in alt penitenciar.

Rudele unor detinuti sustin ca ar fi vorba de un protest fata de conditiile din penitenciare.

De aseara am auzit, mi-a spus maica-mea si m-am speriat foarte grav. Si am vrut sa vin de-aseara aici. Si-a dat un baietas foc. Va dati seama, si-a dat foc de bine ce era!

Urla de cateva zile! Altii sustin ca a fost o revolta! Nu, nu-I adevarat, nicio revolta! Sa-I duca la spital, sa ia o masura cu ei!

Dealtfel, un alt detinut a aruncat un memoriu pe geamul dubei in care se afla. In foile din imagine barbatul se plange de conditiile din sistemul penitenciar romanesc.  

La Rahova se afla in detentie personaje cunoscute precum Dan Voiculescu si Dan Diaconescu. Tot aici si-a ispasit o parte din pedeapsa Adrian Nastase!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si