Geamiile au fost pline ochi,  iar alaturi de comunitatea turca, din Constanţa a fost si ambasadorul Turciei, Koray Ertas, care a transmis un mesaj tuturor credinciosilor. Cu ce dulciuri s-au ospatat, mai apoi musulmanii, vedeţi chiar acum.

Inca de la rasarit, in geamiile din intreaga lume n-aveai loc s-arunci un ac- la Constanta, unde este cea mai mare comunitate de musulmani din tara, dimineata a inceput cu rugaciunile catre Allah.



Cu picioarele goale, asezati in genunchi si cuprinsi de emotie, musulmanii au ascultat slujba oficiata de muftiu, care l-a avut alaturi si pe ambasadorul Turciei. Apoi, s-au rugat cu totii in cor.

O luna intreaga si-au purificat trupul si spiritul musulmanii care au tinut postul Ramadanului. Au rezistat ca prin minune zilelor caniculare, fara ca macar sa bea un strop de apa.

Nimic din toate acestea nu conteaza, daca nu-ti ajuti si aproapele. Traditia spune ca in aceasta perioada musulmanii trebuie sa ierte, sa ajute si sa traiasca in armonie cu toti cei din jur.

La finalul slujbei, ambasadorul Turciei a vorbit despre atacurile recente ale teroristilor, care au zguduit Turcia chiar in luna sfanta.

Comunitatea din Romania e ca o mare familie, in care fiecare membru pastreaza traditiile cu sfintenie.

Ramazanul va tine 3 zile si este una dintre cele mai importante sarbatori ale musulmanilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si