Cel mai profitabil sector din Romania il reprezinta domeniul IT, supranumit si „domeniul fara someri" in care activeaza circa 75.000 de salariati. Acestia sunt angajatii cu cele mai mari salarii din Romania.

Cel mai profitabil sector din Romania il reprezinta domeniul IT, supranumit si „domeniul fara someri" in care activeaza circa 75.000 de salariati. Acestia sunt angajatii cu cele mai mari salarii din Romania.Cel mai profitabil sector din Romania il reprezinta domeniul IT, supranumit si „domeniul fara someri" in care activeaza circa 75.000
de salariati. Acestia sunt angajatii cu cele mai mari salarii din Romania.

Din pacate, angajatii din aceste sectoare reprezinta un procent mic din totalul salariatilor din Romania. Peste 3.7 milioane de romani castiga salarii mai mici decat salariul mediu net de 450 de euro.. Domeniile in care lucreaza acesti salariati sunt industrie, sanatate, educatie, comert sau transporturi.

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cel mai mic salariu mediu nominal net se inregistreaza in hoteluri si restaurante, unde venitul mediu net este de 260 de euro pe luna.

15% dintre angajatii romani au un salariu ce se situeaza intre 500 si 1000 de euro net si activeaza in domenii precum telecomunicatiile, administratia publica, aparare, fabricarea autovehiculelor si a componentelor auto, scrie wall-street.ro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si