O problema pe piata muncii este lipsa calificarii oamenilor, considera Nicu Durau, human resources& general affairs director in cadrul producatorilor de aluminiu Alro Slatina şi Alrum Tulcea, companii care au impreuna 3.200 de angajati.

„Pentru ca angajatii care câştiga sub 2.000 de lei net pe luna sa treaca in zona de salarii de 3.000 – 4.000 de lei trebuie sa aiba o calificare cu adevarat. Ca angajatori, resimtim lipsa şcolilor profesionale adevarate, cu absolventi care cunosc o meserie, şi ma refer aici la electricieni, la mecanici sau la operatori.

Un electrician cu experienta câştiga in prezent peste 2.000 de lei net in industrie. Slaba calificare a oamenilor ii aduce in situatia in care sa nu poata emite pretentii salariale sau sa acceseze joburi mai bine platite“, sustine Nicu Durau, potrivit zf.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cei cu salarii mai mari de 2.000 de lei lucreaza in telecomunicatii, energie, industria farmaceutica sau administratia publica. Potrivit analizei, doar 340.000 de romani primesc peste 4.000 de lei pe luna. Acestia sunt specialisti in domeniul bamncar, T, transporturi aeriene, extractia petrolului brut sau industria tutunului.

Salariul mediu net pe economie a ajuns in luna mai a acestui an la valoarea de 2.063 de lei pe luna, in crestere cu 14% fata de perioada similara a anului trecut. Cele mai mari salarii le-au obtinut în luna mai angajatii din IT, din sectorul bancar si din extractia petrolului brut si a gazelor naturale, iar cele mai mici in industria textila, a mobilei, in hoteluri si restaurante.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si