Mitropolitul a coordonat o carte scrisă de George Becali.

Mitropolitul a coordonat o carte scrisa de George Becali.

 

Mitropolitul Ardealului Laurentiu Streza a fost citat, luni, ca martor la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). El este audiat în dosarul lucrarilor stiintifice scrise în închisoare.

 

Mitropolitul a coordonat lucrarea stiintifica scrisa de Gigi Becali în puscarie.

Astfel, în baza acestei lucrari, Becali a beneficiat de eliberarea din închisoare cu 30 de zile mai devreme.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro

 

În luna ianuarie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au sesizat din oficiu în cazul lucrarilor scrise de detinuti cu privire la suspiciunea savârsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infractiuni de coruptie, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instantele de judecata, transmite Agerpres.

Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu, întocmit de procurori, fapta ar fi fost savârsita de mai multe persoane care ar fi actionat concertat în scopul de a crea aparenta ca sunt îndeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie eliberate conditionat.

DNA preciza ca, potrivit art. 96 alin. 1 lit. f din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor, în cazul elaborarii de lucrari stiintifice se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica.

 

„Pentru a profita de aceasta prevedere, s-ar fi creat un mecanism în care ar fi fost implicate cadre universitare, reprezentanti ai unor edituri si membri ai comisiilor din penitenciare, care au actionat coroborat, astfel încât persoanele condamnate sa apara ca autori de lucrari stiintifice, iar pedepsele aplicate de instante sa se considere ca executate.

Mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandari formale prin care au atestat pretinsa relevanta stiintifica a unor lucrari, exclusiv pe baza titlului acestora, fara a lua contact în vreun mod cu autorul lucrarii si fara a cunoaste viziunea acestuia asupra temelor care urmau sa fie abordate. Aceste recomandari ar fi avut o natura generica si ar fi fost folosite, uneori, în aceeasi forma, pentru elaborarea unor multiple lucrari cu caracter stiintific", sustinea atunci DNA.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si