Potrivit Ziarului Financiar, bancile au vandut, in primele 5 luni, credite noi de 9,3 miliarde de lei firmelor, in scadere cu 4%, si de 12, 4 miliarde de lei persoanelor fizice, in crestere cu 47% mai mult fata de aceeasi perioada anul trecut.


Este pentru prima oara in istorie cand creditele pentru populatie le depasesc pe cele ale bancilor. Creditarea companiilor a îngheţat practic în ultimii ani şi chiar şi la dobânzi aflate la minime istorice.

La finele lunii mai, dobânda medie pentru credite în lei către companii era de 4%, în scădere cu 0,6 puncte procentuale faţă de mai 2015, în timp ce dobânda medie pe retail s-a diminuat cu 0,3 puncte procentuale la 6,6% pe an. În ambele cazuri este vorba de minime istorice.  

Citeste mai multe aici

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si