Ultima descoperire. Gravidele care iau paracetamol risca sa aiba copii cu autism
Exista un risc crescu ca femeile care iau paracetamol in timpul sarcinii sa nasca bebelusi cu autism, sau hiperactivi, spun specialistii.
Oamenii de stiinta au descoperit ca bebelusii expusi la paracetamol in pantec au sanse cu 41% mai mari de a suferi de hiperactivitate sau simptome ale impulsivitatii crescute.
De asemeneea, s-au descoperit semne de autism la baieti ai caror mame au luat frecvent paracetamol in timpul sarcinii.
Cercetatorii spanioli au analizat 2,644 de perechi mama-copil. Au aflat ca 43% dintre copii, evaluati la varsta de un an, au fost expusi la paracetamol in timpul sarcinii.
Clinical signs of autism were also more numerous in boys whose mothers frequently took paracetamol during pregnancy.
Unul dintre cercetatori a spus ca medicamentul ar putea dauna dezvoltarii neurologice din diferite motive.
Substanta din paracetamol te scapa de dureri actionand anumiti receptori din creier. Acesti receptori, in mod normal, determina maturizarea neuronilor si conexiunea dintre ei, iar medicamentul ar putea altera aceste procese importante.
Poate afecta si sistemul imunitar, sau chiar sa fie toxic pentru unii fetusi, care nu au aceeasi capacitate de a metaboliza acest drog.
Expertii britanici spun ca rezultate testului ar trebui vazute ca o cautiune.
Acestia mai spun ca studiul are si cateva erori, si le transmit femeilor gravide sa nu fie alarmate, dar sa tina cont de acest studiu si sa evite pe cate posibil doza de paracetamol.

De asemeneea, s-au descoperit semne de autism la baieti ai caror mame au luat frecvent paracetamol in timpul sarcinii.Cercetatorii

spanioli au analizat 2,644 de perechi mama-copil.

Au aflat ca 43% dintre copii, evaluati la varsta de un an, au fost expusi la paracetamol in timpul sarcinii.

Unul dintre cercetatori a spus ca medicamentul ar putea dauna dezvoltarii neurologice din diferite motive.Substanta din paracetamol te scapa de dureri actionand anumiti receptori din creier.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Acesti receptori, in mod normal, determina maturizarea neuronilor si conexiunea dintre ei, iar medicamentul ar putea altera aceste procese importante.Poate afecta si sistemul imunitar, sau chiar sa fie toxic pentru unii fetusi, care nu au aceeasi capacitate de a metaboliza acest drog.

Expertii britanici spun ca rezultate testului ar trebui vazute ca o cautiune.

Acestia mai spun ca studiul are si cateva erori, si le transmit femeilor gravide sa nu fie alarmate, dar sa tina cont de acest studiu si sa evite pe cate posibil doza de paracetamol.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si