O fi ziua Frantei, dar pentru romii repatriati nu mai e prilej de bucurie.  De cand trag de leii romanesti, ca de-o pisica moarta, in loc sa numere teancurile de euro, cei din Berini nici nu vor sa mai auda de fostii lor binefacatori.

A fost profitabil acolo, ati castigat bine? Pai s-a castigat, dar nu ne-au lasat sa mergem sa facem si noi, sa cersim prin sat sau sa facem si noi un ban.


Nu mai sarbatoresc nimic pentru astia. De ce? Sunteti suparati pe francezi? Pai, daca nu ne ajuta cu nimic? Ce v-au promis francezii? Ca ne dau si noua cum le-au dat tuturor. Ce ne-au dat noua?

Romii sunt foc si para ca francezii nu i-au luat de suflet. Daca in tara lui Voltaire,  traiau pe picior mare, din mana intinsa, in saraca Romanie, le da munca pe nas.

Ati castigat? Oricum, 5, 10 euro ii fac in cinci minute, zece minute. In Franta. Iar aici, pentru 10 euro, muncesc o zi intreaga.


Francezii credeti ca va puteau ajuta, cumva? Pai, cum i-au ajutat pe altii, puteau sa ne ajute si pe noi.

Sunteti suparat? Foarte grozav. Grozav de suparati. Au trecut o gramada de ani si nu ne-au mai dat.


Vi-i mai amintiti cum veneau cu avionul din Franta, mai ceva ca starurile de la Cannes?

Cum a fost, cum a fost? Foarte frumos. Aoleu, va cad bagajele. Aveti prea multe! Da, am adus mai multe! Acolo ne-am pus dintii, tot. Cat te-a costat? 3 mii de euro.


Sa nu credeti ca romii tin mult la suparare! Chiar daca francezii le-au trantit usa avionului in nas, ei au de gand sa iasa pe fereastra.


O sa mergem inapoi sa vedem care e treaba.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si