UPDATE. Potrivit presei internaţionale, citata de Realitatea TV, elicopterele armatei turce ar fi deschis focul asupra clădirii Serviciului secret al Armatei. Informaţia nu a fost confirmată oficial încă şi nu s-a avansat nicio cifră a unor eventuale victime.

Armata turcă spune că a preluat controlul guvernului pentru a "restaura democraţia şi drepturile omului", informează Reuters.

Potrivit militarilor, mai mulţi lideri politici ar fi în arest.

Inclusiv seful Statului Major ar fi fost luat ostatic de catre militarii pucisti si inchis intr-o baraca militara, scrie news.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Alte informatii fac referire la lupte intre politie si armata. Mai mulţi poliţişti ar fi fost arestaţi de forţele armate şi puşi să stea în genunchi, după ce le-au fost luate armele.

Martori oculari au declarat pentru Reuters că elicoptere survolau, de asemenea, Istanbulul, cel mai mare oraş din Turcia.

Potrivit postului NTV, ambele poduri de peste Bosfor, care desparte partea europeană şi cea asiatică a metropolei turce, au fost închise.



Era neclar, imediat, dacă evenimentele din cele două oraşe aveau vreo legătură.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si