Fethullah Gulen, fost aliat al lui Recep Tayyip Erdogan, se afla în exil în SUA şi a fost indicat de preşedintele turc ca fiind în spatele tentativei de lovitura de stat.

"Condamn în cei mai duri termini tentativa de lovitura de stat militara din Turcia. Guvernarea trebuie caştigata prin alegeri libere şi corecte, nu prin forta", a spus acesta, într-o declaratie de presa transmisa New York Times, informeaza News.ro.

"Ma rog la Dumnezeu pentru Turcia, pentru cetatenii turci şi pentru toti cei aflati în Turcia ca aceasta situatie sa fie rezolvata paşnic şi rapid. Ca cineva care a suferit sub mai multe puciuri militare în ultimii 50 de ani, este cu atat mai insultator sa fiu acuzat ca am vreo legatura cu o astfel de tentativa. Resping categoric astfel de acuzatii", mai spune Gulen.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Premierul turc a declarat în timpul noptii ca tentativa de lovitura de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de mişcarea loiala clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, deşi gruparea acestuia a condamnat-o.

“Condamnam orice interventie a armatei în politica interna a Turciei”, se arata într-un comunicat al Aliantei pentru Valori Împartaşite (AfSV), o grupare non-profit cu legaturi cu clericul de opozitie Gulen,

Guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a acuzat în repetate randuri sustinatorii lui Gulen ca vor îl îndeparteze cu forta de la putere.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si