Faceti un efort de vointa si lasati-va inima sa va poarte spre lumea fara imagini a Izabelei. La 10 ani nu a vazut niciodata lumini si culori dinstincte. Nici macar umbre. Ea isi imagineaza!

Cand s-a nascut, prematur, la doar  cantarea doar 980 de grame atunci cand a venit pe lume. A stat multa vreme in incubator, iar atunci cand mama a putut sa o ia acasa, nici un medic nu a avertizat-o asupra urmarilor pe care nasterea prematura le-ar putea avea asupra copilei.


Abia dupa inca 6 luni, mama a observat ca ceva este in neregula, dar Izabela s-a nascut invingatoare. Face progrese uluitoare cu mijloace rudimentare. Intr-o tara ca nu face aproape nimic nici macar pentru copiii obisnuiti, Izabela a invatat literele de pe tastatura de laptop si scrie pe o tablita din jocurile de la supermarket.

Cum sa invete alfabetul Braille specific nevazatorilor? In tari care isi iubesc oamenii, indiferent de dizabilitatile lor, orice forma de viata este respectata si sprijinita.

Izabelei nu-i lipseste inteligenta si ambitia. Doar un laptop adaptat pentru nevazatori, o masina de scris Braille si un screen reader ce reda informatiile audio. Profesorii ei au deschis un cont pentru donatii pentru ca toate aceste instrumente costa 300.000 de lei.

TITULAR: ASOCIATIA DE PARINTI VLADIMIR STREINU JUNIOR 13

CONT  IN LEI
RO39 BTRL RON CRT 03 5600 0401
BANCA TRANSILVANIA- AGENTIA GAESTI

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si