Personajele din jocul Pokemon Go evolueaza, fiind construite pe baza teoriei lui Charles Darwin, respinsa de religia islamica. Mai exact, cea mai importanta autoritate clerica a Arabiei Saudita a reinstaurat o fatwa (un fel de decret religios) din 2001, care interzicea vechiul joc Pokemon, lansat de Nintendo in 1996, scrie The Guardian, citat de ziare.com. Autoritatile au luat aceasta decizie dupa ce au primit mai multe sesizari din partea populatiei.

Desi noul Pokemon Go nu este disponibil in tara ultra-conservatoare, multi sauditi l-au descarcat ilegal si au plecat la vanatoare de monstruleti.

Cum oficialii nu sunt de acord cu acest joc, au decis sa reintroduca fatwa veche de 15 ani, care, pe langa faptul ca respinge teoria evolutionista dupa care este conceput jocul Pokemon, la vremea cand a fost emisa sustinea ca acesta contine simboluri ale unor religii sau organizatii „deviante”, cum ar fi zionismul international, francmasoneria, crucile crestine si religia traditionala a Japoniei, sintoismul. Arabia Saudita nu este prima tara care interzice Pokemon Go. Autoritatile din Indonezia au luat aceeasi masura, dupa ce politistii au retinut un francez care a intrat intr-o baza militara in timp ce vana pokemoni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si