Reteta perfecta pentru un chef romanesc autentic. Gratarele, micii, fasolea cu ciolan si berea rece nu pot sa lipseasca
Ati vazut roman care sa se dea in laturi atunci cand vine vorba de petrecere? Muzica buna, gratarele pline si berea rece sunt reteta perfecta pentru orice chef romanesc.
Nici o sarbatoare nu incepe daca stomacul este gol si mai ales daca iti este sete.
- Bem bere sa mearga micu, acuma s-a racorit. - E prima bere? - Nu, a treia patra, nu stiu câta a fi. Nu vedeti ce rosii suntem de la bere?
- Cum sunt micii? - Acum am inceput sa mancam...foarte
buni.
Dar nu toata lumea si-a intors privirea catre mititei.
-Am cumparat varza cu ciolan. Si vedem ce mâncare fac astia.
Mancarea traditionala are trecere la orice sarbatoare, asta o stim cu totii. Insa bucatarii se apuca de treaba cu ore bune inainte si asta pentru ca au retete speciale.
"La noi ceafa se bate seara si o tinem în vin pâna dimineata si o punem dupa aia pe gratar.
De aia e asa mare si uitati acolo pe gratar, e culoarea aia rosie. Pastravul iara e adus de la noi din zona Maramuresului de Munte. Se consuma cu mamaliguta"