Printre subiectele abordate de publicaţia germană se numără istoria ţării, religia ortodoxă şi limba română, dar şi un subiect care i-a făcut curioşi pe jurnalişti, pasiunea românilor de a bifa recorduri cât mai bizare posibile. “Cel mai are ou de Paşte (7,25 m), cea mai mare salată (19.000 kg), cel mai lung cârnat (392 m), cea mai grea prăjitură (281 kg), cel mai mare steag (79.280 metri pătraţi) – aproape în fiecare an, România mai adaugă câte-un superlativ în Cartea Recordurilor.

Sociologii o pun pe seama comunismului. Apogeul a fost atins în 1984, cand s-a construit Casa Poporului. Clădirea deţine multe recorduri, dar şi cel pentru cea mai costisitoarea clădire administrativă din lume: 3 miliarde de euro” scriu jurnaliştii germani, potrivit miscareaderezistenta.ro. Printre atracţiile turistice menţionate de germani se numără bisericile de lemn din Moldova, sculptura care înfăţişează chipul lui Decebal de la Cazanele Dunării sau Cimitirul Vesel de la Săpânţa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si