Branza topita din comert ar trebui sa fie ultima alegere daca vrei sa mananci branzeturi. si asta pentru ca pe cat este de gustoasa, pe atat este de nesanatoasa.

Este plina de E-uri, apa si grasime, aproximativ 40%. Conform specialistilor, branza topita se obtine prin incalzirea uneia sau mai multor varietati de branzeturi, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire- polifosfati si citrati.



Sarurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfatii de sodiu (E 339), citratii potasici (E 332), citratii sodici (E 331) si citratii de calciu (E 333). Practic, acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le si jucand rolul de emulgatori si stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.

Daca ti-ai propus sa mananci branza topita- pentru ca stii ca lactatele contin calciu si vrei sa asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriza. Sarurile de topire sunt periculoase pentru ca scad absorbtia calciului, noteaza cei de la realitatea.net.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si