UPDATE 15.30: Autorizatia pentru protestul transportatorilor a expirat la ora 15.00, dar acestia refuza sa paraseasca Piata Victoriei pâna nu primesc un raspuns oficial de la ASF, desi politistii le-au spus ca au la dispozitie doua ore sa elibereze zona. Transportatorii au avut autorizatie pentru a protesta intre orele 9.00 si 15.00 in Piata Guvernului.

La ora 15.00, politistii le-au spus manifestantilor ca in doua ore trebuie sa elibereze piata, insa acestia spun ca nu pleaca.

Ei asteapta un raspuns de la ASF, unde se afla la discutii o delegatie a transportatorilor.

"Parerile sunt impartite, fie sa lase masinile aici, fie in conditiile in care vine un mesaj pozitiv sa incheiem protestul cum se cuvine, fie sa nu plece nici oamenii, nici masinile. Urmeaza sa ne evaluam pozitia si situatia in jurul orei 15.00", a declarat inainte de ora 15.00 pesedintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu, pentru News.ro.

El a spus ca o delegatie a transportatorilor este la ASF, pentru o discutie.

"Momentan avem o delagatie care e la Autoritatea de Supraveghere Financiara, inteleg ca e si acolo un plin scandal intre ei, sunt in consiliul de conducere si e scandalul in toi, vom afla ce ne transmit colegii nostri. Momentan stam pe baricade", a spus Hagiu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Patronatele din transporturile rutiere- UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002- au solicitat Executivului ca in textul Ordonantei de Guvern tarifele RCA sa fie inghetate la valorile medii ale daunelor existente in evidentele ASF, si nu la nivelul celor care se vor calcula in viitor.

"Transportatorii rutieri consideră inadmisibil ca Guvernul să dispună ca ASF să stabilească tarifele RCA maxime pentru perioada de plafonare, dupã ce criza RCA a fost provocatã chiar de ASF.(...) Potrivit art. 34 din OUG publicată în 14.09.2016, tariful maxim se stabileşte de ASF fãrã nicio ghidare sau restricţie prin Ordonanţa de urgenţă", consideră UNTRR, într-un comunicat.
Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că, între orele 9.00 şi 15.00 va avea loc, în Piaţa Victoriei, o adunare publică, precizând că între orele 5.00 şi 7.00 sunt aşteptate să ajungă la protest mai multe vehicule din provincie. Acestea vor veni din zonele Autostrada A1- Liceul Industrial nr. 8, Autostrada A2- Policolor, DN1- Fântâna Mioriţa, DN2- Parcul Plumbuita. "Mijloacele de transport vor fi parcate sub îndrumarea efectivelor Brigăzii Rutiere, în funcţie de ocuparea spaţiului în Piaţa Victoriei, pe Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei Libere (zona centrală)", precizează poliţiştii. Începând cu ora 5.00, circulaţia va fi restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei şi de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Presei, permiţându-se permanent circulaţia pe Strada Arhitect Ion Mincu. Circulaţia va fi resistematizată De asemenea, circulaţia va fi resistematizată, începând cu ora 5.00, prin asigurarea traficului pe două benzi pe sens în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu.
Traficul rutier se va desfăşura pe Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Bulevardul Lascăr Catargiu. Între orele 15.00 şi 17.00, participanţii şi autovehiculele vor părăsi zona, menţionează poliţiştii, care mai spun că restricţiile se vor aplica pâna la ora 17.00.

"Transportatorii rutieri consideră inadmisibil ca Guvernul să dispună ca ASF să stabilească tarifele RCA maxime pentru perioada de plafonare, dupã ce criza RCA a fost provocatã chiar de ASF. (...) Potrivit art. 34 din OUG publicată în 14.09.2016, tariful maxim se stabileşte de ASF fãrã nicio ghidare sau restricţie prin Ordonanţa de urgenţă", consideră UNTRR, într-un comunicat.

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că, între orele 9.00 şi 15.00 va avea loc, în Piaţa Victoriei, o adunare publică, precizând că între orele 5.00 şi 7.00 sunt aşteptate să ajungă la protest mai multe vehicule din provincie. Acestea vor veni din zonele Autostrada A1- Liceul Industrial nr. 8, Autostrada A2- Policolor, DN1- Fântâna Mioriţa, DN2- Parcul Plumbuita. "Mijloacele de transport vor fi parcate sub îndrumarea efectivelor Brigăzii Rutiere, în funcţie de ocuparea spaţiului în Piaţa Victoriei, pe Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei Libere (zona centrală)", precizează poliţiştii.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Începând cu ora 5.00, circulaţia va fi restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei şi de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Presei, permiţându-se permanent circulaţia pe Strada Arhitect Ion Mincu. De asemenea, circulaţia va fi resistematizată, începând cu ora 5.00, prin asigurarea traficului pe două benzi pe sens în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu. Traficul rutier se va desfăşura pe Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Bulevardul Lascăr Catargiu. Între orele 15.00 şi 17.00, participanţii şi autovehiculele vor părăsi zona, menţionează poliţiştii, care mai spun că restricţiile se vor aplica pâna la ora 17.00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si