Reporterul si operatorul Stirilor Kanal D se aflau pe domeniul public, cand- deranjat de prezenta lor- fiul victimei a inceput sa-i agreseze. Cu cateva clipe inainte, echipa noastra ii batuse, respectuos, la poarta.

Ca de-o fiara salbatica vorbesc localnicii despre cainele familiei care a refuzat sa ne vorbeasca. Stapanul lui a venit acasa dupa o zi de munca istovitoare. N-a apucat insa sa treaca pragul casei ca animalul din rasa Rotweiller s-a napustit asupra lui, parca turbat!

„A sarit la el... L-a luat de beregata!”, spun localnicii.

Cainele nu s-a oprit nici cand si-a vazut stapanul la pamant. A continuat sa-si verse furia pe cel care il crestea deja de ani buni. Disperati ca nu-l pot ajuta, vecinii care priveau de dupa gard au chemat politistii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In astfel de cazuri, protocolul spune ca oamenii legii trebuie sa cheme vanatorul. Singurul om din sat cu pusca a venit cat a putut de repede, dar- totusi- prea tarziu.

„Am luminat cu lanternele si am tras primul foc.

S-a intors cainele si l-a apucat pe cadavru si l-a mai apucat o data de mana”, spune Marian Balan, vanator.

Ce a determinat transformarea cainelui intr-un monstru? Specialistii in comportamentul animalelor spun ca avem in fata un caz atipic: desi sunt dintr-o rasa agresiva, cainii Rotweiller nu isi ataca, de obicei, stapanul. Daca nu sunt dresati insa, exista riscul ca acestia sa-i raspunda omului cu aceeasi moneda.

„E un caine care isi iubeste familia. In cazul acesta clar a fost o problema mare intre stapan si caine. Din experienta mea as putea spune ca acest caine sigur mai avusese antecedente de atac, nu era la primul atac asupra omului si clar relatia dintre stapan si acest caine nu era o relatie fireasca”, spune Adrian Sarbu, instructor canin.

„Dezechilibrul nu apare pur si simplu la un caine care este iubit, care este educat, care este dresat cum trebuie!”, adauga el.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si