UPDATE: Creatoarea de moda Adina Buzatu a fost adusa, joi, la sediul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, pentru a fi audiata in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei, dosar in care procurorii fac 34 de perchezitii in judetele Prahova, Ilfov, Suceava, Iasi si in municipiul Bucuresti.

La intrarea in sediul Parchetului, creatoarea de moda a refuzat sa faca declaratii.

Adina Buzatu este una dintre cele peste 20 de persoane care au calitatea de suspect in acest dosar.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca anchetatorii au un mandat de aducere si pe numele scriitorului Eugen Burada, insa acesta nu a fost gasit pentru a fi ridicat si dus la audieri.

 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, efectuează 34 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, din municipiul Bucuresti, dar si in judetel Prahova, iasi, Suceava si Ilfov.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Surse judiciare citate de Mediafax sustin ca in acest dosar sunt vizati si Adina Buzatu si Eugen Burada. Designerul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi T.V.A. dedusă în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurenţa prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

Totodată, 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri", se arata in comunicatul Politiei Romane.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si