Marin Petrache Pechea s-a nascut la Bucuresti pe 25 noiembrie 1944. Absolvent al Scolii de Muzica si a Conservatorului de Muzica, sectia clarinet, Marin Petrache Pechea a fost fondatorul Grupului Cromatic. Trupa si-a inceput cariera cu o serie de concerte in cluburi, la festivaluri studentesti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In 1986 a fugit in Danemarca, iar regimul comunist l-a condamnat in lipsa la 7 ani de inchisoare. Dupa 90 s-a intors in tara, a cantat, a compus si si-a deschis un restaurant care i-a purtat numele, in centrul Capitalei.

"N-am pe nimeni muzicant in familie. Tata era bijutier si asta ar fi vrut sa fiu si eu, Cum imi prindea vreun instrument il spargea. Mama se ducea a doua zi si-mi lua altul. Mie mi-a placut sa fiu muzicant si asta am ajuns, Am facut scoala de muzica, apoi Conservatorul", povestea cu ani in urma celebrul saxofonist. Spunea ca a intrat usor la Conservator, cu spaga, si asa l-a si terminat. "Atunci era mai usor de intrat. Te duceai cu un cartus de Kent, cu doua sticle de whisky si trei spray-uri si intrai.

Si tot cu spaga l-am terminat", povestea Petrache Pechea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si