La primele ore ale diminetii, cativa trecatori au vazut un barbat zacand pe asfalt. Omul avea 60 de ani si pentru ca nu avea locuinta, isi gasise un coltisor in care sa petreaca noaptea. Insa temperaturile foarte scazute i-au fost fatale.

Trecatorii au chemat imediat salvarea, iar medicii au constatat ca starea barbatului era extrem de grava.

Dorice Albu, manager Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt: In stop cardio-respirator cu hipotermie severa cu o temperature 17, 5 grade Celsius.



Dus de urgenta la spital, medicii au incercat ore in sir sa-l resusciteze, insa nu au reusit sa-i creasca temperatura corpului.

In nordul tarii, ultimele nopti au fost de-a dreptul geroase. Mercurul a scazut constant sub 0 grade, iar cei fara locuinte pot veni in adaposturile sociale.

Geanina Closca -director centru social: Am avut un numar de 6 beneficiari, apoi 10, iar aseara 13 beneficiari in centru, aici vor beneficia de cazare, masa, consiliere, material igienico-sanitare avand in vedere ca conditiile climaterice nu le mai permit sederea in strada

Oamenii strazii pot ramane in aceste centre sociale pe toata perioada iernii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si