Branza cu mucegai a ajuns si in satele din Oltenia! Ce spun oamenii despre aceasta delicatesa
Or da străinii bani buni pe tot felul de delicatese fiţoase, dar oltenii nu se entuziasmează cu una, cu două. Stiu că puţine alimente de pe lumea asta se pot cumpăra cu preparatele gustoase şi sănătoase pe care şi le pregăteşte omul la el acasă! ##VIDEO30676##
Pana si pe Joiana din batatura o umfla rasul cand aude de branza lor. O zi intreaga manaca din iarba cea mai buna, ca pe seara sa dea un lapte pe masura.
Din el, branza noastra cea de toate zilele iese si ramane alba ca zapada si moale ca untul, nicidecum...gata stricata.
„Branza buna. Buna, branza romaneasca facuta in gospdaria omului”.
Diferenta dintre cele doua sortimente nu e doar la pret, ci si la cum se mananca. In vreme ce romanii nostri o pun la loc de cinste langa o ceapa sparta cu pumnul si-o slana sanatoasa, ca la mama acasa, simandicosii renumiti pentru la dolce vita o prefera alaturi de nuci ori struguri dulci. La final, tragem si concluzia: „Cui ii place, o mananca.