Marea Britanie trimite avioane de lupta in Romania
Ministrul britanic al Apararii a anuntat desfasurarea unei forte militare importante pe flancul de est al NATO, inclusiv in Romania
Marea Britanie va desfasura in Romania avioane Eurofighter Typhoon, a anuntat miercuri ministrul britanic al apararii Michael Fallon, citat de agentia EFE. Oficialul britanic a facut aceasta declaratie la sosirea la reuniunea ministrilor apararii din statele NATO, care se desfasoara miercuri si joi la Bruxelles.
Fallon si-a exprimat totodata ingrijorarea cu privire la actuala deplasare a unei flotile militare ruse catre Siria, flotila din care face parte si portavionul 'Amiral Kuznetov' si care ar putea participa la atacurile asupra orasului sirian Alep. Prin urmare, ministrul britanic al apararii a cerut guvernului de la Madrid sa nu accepte realimentarea acestor nave ale Rusiei in porturile spaniole, scrie Hotnews.ro
'NATO trebuie sa ramana unita', a punctat Michael Fallon. El a adaugat ca din acest motiv tara sa va trimite avioane multirol Eurofighter Typhoon in zona Marii Negre, precizand ca acestea vor fi desfasurate in Romania. Potrivit website-ului guvernului britanic, avioanele vor fi amplasate la baza de la Mihail Kogalniceanu, unde vor ajunge anul viitor, iar misiunea lor va dura cel mult patru luni.

Marea Britanie va desfasura in Romania avioane Eurofighter Typhoon, a anuntat miercuri ministrul britanic al apararii Michael Fallon, citat de agentia EFE.

Oficialul britanic a facut aceasta declaratie la sosirea la reuniunea ministrilor apararii din statele NATO, care se desfasoara miercuri si joi la Bruxelles.

Fallon si-a exprimat totodata ingrijorarea cu privire la actuala deplasare a unei flotile militare ruse catre Siria, flotila din care face parte si portavionul 'Amiral Kuznetov' si care ar putea participa la atacurile asupra orasului sirian Alep.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Prin urmare, ministrul britanic al apararii a cerut guvernului de la Madrid sa nu accepte realimentarea acestor nave ale Rusiei in porturile spaniole, scrie Hotnews.ro'NATO trebuie sa ramana unita', a punctat Michael Fallon.

El a adaugat ca din acest motiv tara sa va trimite avioane multirol Eurofighter Typhoon in zona Marii Negre, precizand ca acestea vor fi desfasurate in Romania.

Potrivit website-ului guvernului britanic, avioanele vor fi amplasate la baza de la Mihail Kogalniceanu, unde vor ajunge anul viitor, iar misiunea lor va dura cel mult patru luni.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si