Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, vineri, contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie împotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotarâse sa restituie procurorilor dosarul în care a fost trimisa în judecata pentru fapte de coruptie primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva. Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a plecat de la Curtea de Apel, iar judecatorii au ramas în pronuntare cu privire la contestatia DNA de anularea a unor probe din dosarul edilului. Procurorii

DNA au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, pe motiv ca aceasta a încercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul în care a fost trimisa în judecata pentru infractiuni de coruptie.

În 9 august, Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea procurorilor DNA de luare a masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, însa decizia a fost atacata de procurorii anticoruptie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa în judecata pe 19 iulie, fiind acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei în scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni) si spalare de bani (doua infractiuni).


Pe 30 mai, procurorii DNA au extins cercetarile în cazul Liei Olguta Vasilescu. Aceasta este acuzata si de spalare de bani, pe lânga coruptie si luare de mita. Primarul Craiovei spune ca adversarii politici s-au plimbat pe la usile votantilor si le-au spus ca ea nu va mai putea candida.

Lia Olguta Vasilescu a fost retinuta de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzata de patru infractiuni de luare de mita, obtinerea foloase necuvenite si spalare de bani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si