Daca acest proiect de lege va trece, punctul de pensie ar putea sa ajunga la aproape 1.160 de lei de la 1 ianuarie 2017 si sa ajunga la 1.300 de lei la 1 iulie 2017.

Cei de la PSD au propus ca valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mica decat 40% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro

"Prin modificarea articolului 102 din Legea 263, cu referire la majorarea punctului de pensie, astfel incat acesta sa reprezinte 45% castigul salarial mediu brut pe economie, ar insemna un efort bugetar substantial asupra bugetului asigurarilor sociale de stat, astfel incat nu s-ar mai asigura pe termen lung obiectivul din legea 263 de sustrenabilitate financiara a sistemului public de pensii. Ministerul Muncii nu sustine aceasta propunere", a declarat directorul Directiei asigurari sociale din cadrul Ministerului Muncii, Georgeta Juganaru, prezenta la dezbaterile din comisia de la Senat, potrivit Mediafax.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si