Prima data, focarul a fost depistat la Gradinita cu Program Prelungi "Lumea Copiilor" din Targu Jiu, acolo unde au fost identificate sase cazuri.

Imediat, la foarte putin timpo, au mai fost depistati bolnavi alti 47 de copii de la gradinita cu program prelungit din targu carbunesti, dar si la Scoala Gimnaziala "George Uscatescu" din localitate.

Dintre acestia, 25 de bolnavi sunt izolati.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro

"Au fost doua focare, unul in Targu-Jiu, la o gradinita, focar care practic s-a si inchis, din 31 octombrie nu au mai fost inregistrate cazuri. A fost vorba de sase cazuri. Este un alt focar in Targu-Carbunesti, aici au fost prinse gradinita si scoala din localitate, datorita faptului ca doi frati, practic doi copii bolnavi, au fost trimisi de catre parinti la scoala, respectiv la gradinita si au reusit sa imbolnaveasca si colegii din colectivitatile respective. La focarul din Targu-Carbunesti, din 600 de copii inregistrati, 40 au facut boala. Ei sunt monitorizati, deja au fost izolati la domiciliu, urmariti de medicul de familie, iar in colectivitate se face dezinfectie zilnica, aerisire si monitorizarea celorlalti copii care au intrat in contact cu cei bolnavi", a declarat Elena Pitian, purtatorul de cuvant al DSP Gorj, conform Mediafax.

Medicii de la unitatile de invatamant spun ca pericolul nu a trecut si nu exclude posibilitatea de aparitie a noi cazuri in perioada urmatoare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si