Cu precizia unui ceas elvetian, militarii au inceput parada cand ceasul batea exact ora 11. Traditia si protocolul cer ca presedintele sa fie cel care deschide festivitatile.

Sub ochii curiosi si tot mai nerabdatori ai micutilor de pe margine, primii ostasi care au pornit marsul au purtat steagurile fiecarei unitati din Armata.

Pe urme le-au calcat camarazii din alte tari, dar, cu siguranta, cea mai insolita prezenta a fost cea a militarilor britanici.



A venit apoi randul pilotilor sa intre in scena. Iar al spectatorilor sa ramana cu ochii lipiti de vazduh.

Iar cele 3 avioane de vanatoare F16, capabile sa depaseasca viteza sunetulu, i-au lasat pe cei mici cu gura cascata.

O data finalizat recitalul pilotilor de vanatoare a venit randul iacarilor acrobati sa impresioneze.

Partea de final a festivitatilor le-a revenit mamutilor cu blindaj. Grele si de 50 de tone, autospecialele le-au dat copiilor idei nastrusnice.

Fericire nu a fost doar pentru cei care au venit sa vada parada. Un grup neaos de bihoreni a incins o hora de mama focului chiar intre spectatori.

Iar daca militarii si-au incheiat cu succes misiunea dupa o ora, pentru ceilalti romani petrecerea abia incepea. Ca doar o data-n an e Ziua Nationala.


Sarbatoarea de 1 decembrie se incheie in aceasta seara la Palatul Cotroceni cu receptia gazduita de presedintele Romaniei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si