Bucurestenii s-au obisnuit sa faca abstractie de reguli. Chiar si atunci cand sunt scrise negru pe alb pe usa liftului. Cabina se umple rapid pana la refuz. Cu chiu cu vai au intrat  8 persoane, nu si biata mamica. Desi  impinge un landou, va trebui sa mai astepte cateva minute in frig, desi ar fi trebuit sa aiba prioritate.

"Da, cine i-a dat prioritatea? Nu stiu, n-am vazut dizabilitati.

Or avea."

"Scopul acestor lifturi este acela de a le face viata mai usoara persoanelor cu dizabilitati, cu cei mici in carucior sau celor in varsta. E drept, putem sa le folosim oricare dintre noi, problema este, insa, cea de mai devreme, cand o femeie cu carucior, care are prioritate, a fost tinuta la usa de persoane perfect sanatoase."

Incredibil cu adevarat e altceva,  una dintre gurile de acces la metrou este la cel mult 30 de metri, distanta unei treceri de pietoni.

"De ce folositi liftul cand gura de metrou este vis-ŕ-vis? De curiozitate, de ce liftul si nu peste drum, unde e gura de metrou? A, eu sunt de-abia operata la dinti."

"A, dar nu, ca e… mi-e rusine. Poftim? Mi-e rusine, nu am dizabilitati. Poate sa mearga orice persoana. Da, dar uite, ca scrie, "pentru dizabilitati". E cu prioritate pentru persoanele acelea, dar si tu poti sa il folosesti."


Noi am jucat rolul cetateanului nedumerit si am testat reactia oamenilor in mai multe statii de metrou dotate cu lift de acces.

"Asta coboara, la metrou? Da. A, dar e pentru dizabilitati. Nu? Posibil. Da, mai bine nu, mai bine traversez."

La Iancului, pana si patronii de covrigarii ar putea fi invidiosi pe succesul ascensorului. Calatorii stau la coada sa urce, desi dupa cum arata sunt plini de energie.


Cum scuze se gasesc mereu, ne mutamin piata Aviatorilor. Aici, liftul este asezat la exact la 5 metri de metrou. Tot e prea departe...

"Asta coboara la metrou? Da. Dar e pentru dizabilitati. Cum? Nu e pentru dizabilitati? Nu."

Nu trec cateva minute si o gasca intreaga se ingramadeste in cabina liftului. Pai daca nici liceenii nu au chef de miscare, situatia e grava. Ce sa ne mai miram ca 3 din 10 romani au mari probleme cu greutatea, iar 2 din 10 sunt deja obezi?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si