Patrunjelul conţine mai multa vitamina C decât lamâia, portocala sau varza, la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K si E. De asemenea, este o sursa importanta de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide si flavonoizi, potrivit ziuadecj.realitatea.net.

Citeste si: Dieta cu patrunjel! Poti scapa de 3 kilograme in numai trei zile!

Patrunjelul lupta impotriva numeroaselor boli precum hipertensiune, ateroscleroza, litiaza biliara sau hepatita virala, dar si impotriva anorexiei. Totodata, poate fi folosit ca un adjuvant in infectia urrinara. Mai mult decat atat, previne cancerul pulmonar, iar consumat zilnic de catre femei, stimuleaza fertilitatea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acesta poate folosi si in tratamente externe, pentru tratarea inflamnatiilor ale pleoapelor si ochilor, instepaturilor de insecte, dar si in ameliorarea durerilor articulare.

Cititi mai mult AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si