Cancerul de col uterin si cancerul de san sunt doua boli a caror aparitie si dezvoltare poate fi depistat la un simplu control ginceologic. Aceste boli se instaleaza in organism, dar nu dau niciun fel de probleme acestuia, asa ca multe femei nici macar nu stiu ca sunt bolnave.

Aceasta boala a dus in anul 2012 la o rata de 28,7 cazuri la 100.000 de femei, iar rata de mortalitate este de 10,8 decese la 100.000

de femei.

CITESTE SI:Statistica ingrijoratoare! Peste un milion de romani au fost diagnosticati cu cancer!

Un studiu realizat de catre cei de la Insitutul National de Medicina Sanitara arata ca doar 15-20% dintre femeile din Romania se prezinta la medicul ginecolog pentru o consultatie de rutina, iar femeile din zonele rurale merg tot mai rar la astfel de cabinete, procentul aici fiind de doar 0,5%.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Statistica arata ca in perioada 2012- 2014, in Romania, au fost inregistrate 19.707 cazuri de cancer de san si 9.657 de cazuri de cancer de col uterin, dintre care, intr-un final, s-au soldat cu deces 9.893 (cancer de san) si 5.038 (cancer de col uterin).

Majoritatea victimelor au intre 45 si 55 de ani.

CITESTE SI: Premiera in lumea stiintifica. Cancerul poate fi tratat cu ajutorul celulelor imunitare ale altor persoane

Interesant este ca peste 90% dintre aceste cazuri puteau fi prevenite si tratate daca boala se descoperea la timp si se efectua testul Babes- Papanicolau.

Pentru a evita aceste situatii, femeile sunt sfatuite ca "Ori de cate ori apare o problema de sanatate sa se prezinte la medic, sa nu astepte sa treaca de la sine. Uneori va trece, alteori nu. Nu iti poti asuma riscul acesta. Apoi, masurile corecte de igiena, masurile de igiena a vietii sexuale, atentie la parteneri, folosirea prezervativului de câte ori e necesar, vaccinarile trebuie facute", dupa cum concluzioneaza medicul Laurentiu Simion.

MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST SUBIECT POTI AFLA DE AICI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si