De ceva timp, Doina Cornea nu a mai iesit din casa, informatiile despre ea fiind extrem de putine. Iar lovitura de gratie i-a fost data in urma cu cateva saptamani, cand fiica ei s-a stins, la 62 de ani.

Doina Cornea, in urma cu trei ani, cand a primit titlul de cetatean de onoare al orasului Cluj Napoca
Doina Cornea, in urma cu trei ani, cand a primit titlul de cetatean de onoare al orasului Cluj Napoca

Dupa Revoluta din 1989, Doina Cornea  a facut parte din Frontul Salvarii Nationale, formatiune din care a demisionat pe 23 ianuarie 1990, cand Frontul s-a transformat in partid politic.

Este membra fondatoare a Grupului pentru Dialog Social, a Aliantei Civice si a Fundatiei Culturale Memoria. Si totusi, sunt ani de cand  Cornea s-a retras in casuta sa din Cluj Napoca si doar, din cand in cand, isi mai exprima parerea despre viata politica de la noi. In noiembrie insa, Doina Cornea a primit o lovitura care a daramat-o complet: fiica sa a murit.
Doina Cornea, in urma cu mai multi ani, alaturi de fiul sau (stanga) si fiica sa, Ariadna
Doina Cornea, in urma cu mai multi ani, alaturi de fiul sau (stanga) si fiica sa, Ariadna

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

“Eu sunt obosita acum.

Sunt obosita… Eu nu pot sta in picioare…. (…) eu nu mai sunt om… Nu mai sunt om. Sunt groaznica acum (…) Si bucuros cedez viata, desi mi-e frica de ce va fi. Dar trebuie s-o facem cu totii cu convingere”, a declarat Doina Cornea, in ultimul sau interviu, acordat revistei Sinteza. Desi a acceptat sa-l primeasca pe jurnalist in casa ei si sa stea de vorba cu acesta, nu a vrut sa se lase fotografiata.

Ariadna Combes, fiica Doinei Cornea a murit, luna trecuta, in Franta. Ea a fost cea care, in perioada comunismului, a facilitat transmiterea de mesaje impotriva lui Nicolae Ceausescu ale mamei sale in strainătate, fiind colaborator al posturilor de radio care emiteau in limba romana, Radio Europa Libera si BBC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si