Oamenii au venit cu dragostea in suflet. Si chiar daca nu isi mai aduc aminte intocmai poeziile lui Eminescu, stiu ca a fost cel mai mare poet al neamului nostru si il respecta.

Doamna din imagini recunoaste ca anii au trecut, insa versurile ii sunt vii in minte si in suflet.

Si... daca altadata cei care l-au iubit pe Eminescu aveau grija sa faca o pomana in toata regula la mormantul poetului, astazi pe masa a fost numai o coliva si niste covrigi.



La Galati, aniversarea a 167 de ani de la nasterea marelui poet s-a facut in fata statuii care a avut multe de patimit de-a lungul anilor.

Nu trecea an fara ca cineva sa nu fure mana muzei din trupul statuar, vechi de 105 ani.
Daca de data, statuia este intreaga, dar, pe margine... nu putini sunt cei care s-au chinuit sa isi aduca aminte versurile lui Eminescu.

-Stiti vreun vers de Eminescu? Nu. V-a placut la scoala, Eminescu? Mi-a placut. Am invatat cateva poezii. Nu stiu nici un rand acum.

- Nu-mi trece prin minte ca stiu multe, dar. Doar oleaca mai inainte am pronuntat o poezie, dar... Dar stiti cati ani se implinesc de la nasterea lui? Ptiu, doar a spus si aici. Am uitat.
- S-a nascut? Da, pe 15 ianuarie 1830.
Nu, nu. 1850. Stiti vreun vers de Eminescu? Nuuuu. Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie si lasati-ne.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si