UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca a semnat decretul de eliberare din functie a prim-adjunctului directorului SRI, Florian Coldea, si decretul de trecere in rezerva.

El a spus ca, pentru ca serviciile secrete sa isi faca treaba, trebuie trasate "doua linii rosii" referitoare la modul in care se raporteaza serviciile secrete la politicieni si politicienii la serviciile secrete.

Presedintele a afirmat ca aceste aspecte trebuie clarificate foarte bine, subliniind ca Parlamentul va trebui sa ia in discutie aceste chestiuni si sa le lamureasca.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

SRI a anuntat marti ca ancheta interna declansata in cazul generalului Florian Coldea nu a relevat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare, astfel ca s-a propus repunerea pe functie a lui Coldea, insa acesta a cerut eliberarea din functia de prim-adjunct al directorului SRI si va fi trecut in rezerva.

”Prim-adjunctul directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei.

In acest sens, Directorul SRI a solicitat Presedintelui României trecerea in rezerva a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atributiile functiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI”, a precizat SRI intr-un comunicat, potrivit News.ro

Informatia a fost prezentata initial de evz.ro, care citeaza aceleasi surse din SRI care au transmis si informatia despre intalnirea Iohannis-Coldea dinainte de suspendarea celui din urma.

Nu se stie daca presedintele va semna sau nu decretul, iar informatia nu a putut fi verificata oficial deocamdata.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si