E greu de crezut, insa femeia din imagini care starneste ropote de aplauze si atrage admiratia celor care o privesc implineste peste 5 luni varsta de 81 de ani. Cu o inaltime de 1,65 de metri, 59 de kilograme si un procent de 10 la suta grasime corporala, Ernestine Sheperd parca ar avea o silueta...de fier! Cu un trup sculptat ca la carte, cu muschii lucrati bine, femeia a castigat doua titluri in competitii si a fost desemnata cea mai batrana culturista din lume.

Doar parul incaruntit ii tradeaza varsta.

Insa Ernestine nu a aratat asa dintotdeauna!

Povestea ei incepea pe cand avea 56 de ani. Sora ei a convins-o ca este momentul ca amandoua sa-si schimbe viata printr-un program de sport si o alimentatie sanatoasa.

Pentru sora sa, viata avea alt plan. A murit, la scurt timp, din cauza unui anevrism cerebral.  Ernestine era deprimata si uitase de planul pe care-l aveau impreuna.

"Sora mea mi-a venit in vis si mi-a spus: "ridica-te si fa ce ti-am spus sa faci!"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A dus visul surorii ei mai departe si l-a transformat intr-o poveste ca-n filme. De atunci, Ernestine a inceput un nou capitol din viata ei.

Acum, fara s-auda alarma vreunul ceas de pe noptiera, este trezita de ceasul biologic in fiecare dimineata la ora 2 si 30 de minute. Cand intunericul domneste afara si cei mai multi dintre noi...dormim. Isi spune rugaciunile, se echipeaza pentru sport si intra in bucatarie.

Aici isi pregateste micul-dejun: carbohidrati sanatosi luati din nuci si un soi de terci. Are o dieta bazata pe oua, legume, carne de pui si... foarte multa apa.

O ora si jumatate mai tarziu, adica la ora 4, Ernestine iese la alergat. Cu lanterna legata pe frunte, isi incepe plimbarea.

Alearga 6 kilometri, apoi...intra in sala de forta si incepe exercitiile cu greutati.

"Sunt atat de inspirata de ea! am 66 de ani, tocmai mi-am sarbatorit ziua de nastere si ma simt de parca as avea 21 de ani."

In ciuda antrenamentelor zilnice, ea spune ca nu se confrunta cu dureri, nu s-a accidentat niciodata in ultimii  25 de ani si nu foloseste medicamente. Are o santate de fier!

"Mi-a redat pofta de viata. Spiritul acestei femei m-a adus inapoi. O binecuvantez si o onorez pentru ca este cea mai grozava femeie de pe Pamant!"

"Nu uitati! Varsta nu este nimic altceva decat  un numar!"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si