Va e dor de aromele care v-au incantat copilaria? Iata cum puteti pregati cele mai parfumate mere coapte
Va e dor de aromele care v-au incantat copilaria? Ei bine, un sef din Sibiu va invata cum puteti transforma merele coapte, intr-un preparat de 5 stele, exact ca in marile restaurante de lux.
Este un desert care ne-a marcat copilaria si care ne incanta de fiecare data cand il gatim, doar ca o sa-I dam un plus de eleganta.
„Prima data o sa taiem marul sa fie drept, sa aiba stabilitate, dupa care o sa le mai tai inca o data in doua.
Nu o sa scobim foarte mult, doar miezul”, spune Marius Muntean, bucatar.
Marul copt, parfumat cu scortisoara se imbina perfect cu sosul fin si parfumul de vanilie. Ingredientele nu sunt greu de procurat: aveti nevoie de mere, lapte, unt, oua, zahar pudra, nuci, amestec de cereale cu fructe, scortisoara si esenta de vanilie.
Pentru compozitia din mere, macinati nucile si adaugati doua linguri de zahar!
Marius Muntean, bucatar: Peste amestecul de nuca si zahar o sa punem amestecul de cereale.
Eu am ales sa pun cereal care contin fulgi de ovaz cu goji.
Puneti scortisoara si putin unt moale, apoi amestecati bine. Umpleti merele cu aluatul obtinut si asezati-le intr-o tava cu hartie de copt. In cuptorul incins, vor sta jumatate de ora!
SOS DULCE-AROMAT
Marius Muntean, bucatar: „o sa facem un sos simplu de vanilie.
O sa folosim doar galbenusuri de oua, zahar si esenta de vanilie. Aici avem aproximativ 200 de mililitri de lapte. Avem nevoie de 3 oua si aproximativ 3 linguri de zahar”
Amestecati bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugati totul peste laptele fierbinte. Nu uitati de vanilie!
Cand sosul e gata, va puteti ocupa de decor. Cerealele rumenite in unt sunt o idee buna!