Marile companii din tehnologie reusesc sa-si imbunatateasca continuu procesele interne prin culegerea de date furnizate de clienti. in viitor, toate companiile vor fi obligate sa adopte acest model de dezvoltare daca vor sa ramana competitive si sa atraga angajati, considera omul de afaceri.

”Exista temeri ca nu vom avea suficienti oameni in viitori. Companiile se vor bate pe oameni, vor castiga doar cele care vor oferi productivitate mai buna.

Acest trend vine foarte repede. Nu va mai exista somaj, doar batalia dintre companii”, a afirmat Stanciu, scrie news.ro.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Deficitul de angajati se va accentua in viitor si in contextul provocarilor demografice. Populatia Romaniei a scazut, in 2016, cu 66.718 de locuitori din cauza declinului demografic, reducerea populatiei din cauze demografice accelerand fata de anul precedent, arata datele publicate recent de Institutul National de Statistica (INS).

Totodata, milioane de romani apti de munca au ales sa plece in tarile occidentale in ultimii ani, in conditiile in care salariile sunt de cateva ori mai mari decat in Romania.

Mai multi antreprenori au avertizat in ultimii doi ani, pe fondul cresterii economice, ca problema gasirii de angajati calificati a devenit tot mai acuta.

Potrivit unui studiu efectuat recent de compania de cercetare in domeniul resurselor umane ManpowerGroup, doar doua tari din lume- Japonia si Taiwan- au dificultati mai mari decat Romania in ceea ce priveste deficitul de angajati talentati, 72% dintre

firmele de pe piata locala avand aceasta problema.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si