Reteta drob de miel. Asa se face cel mai delicios drob pentru masa de Paste
Drobul de miel nu lipseste de pe masa niciunui roman in ziua de Paste. Iata cum se prepara cel mai delicios drob de miel.
Drobul de miel este un preparat traditional romanesc, fiind una dintre mancarurile specifice mesei de Paste. Ingredientele principale sunt maruntaiele de miel (ficat, plamani, splina, inima si rinichi), verdeturi (ceapa verde, marar, patrunjel, usturoi, leustean), oua (crude si fierte), paine inmuiata in apa sau lapte.
Ingrediente:
1 kg maruntaie de miel- ficat, plamani, inima, rinichi, splina
2 cepe mari
6 oua mari
3 legaturi de ceapa verde, tocate maruntel
3 legaturi usturoi verde, maruntit
1 prapur de miel
2 legaturi patrunjel, maruntit
2 legaturi marar, maruntit
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare:
Se spala organele si apoi se pun la fiert. Dupa ce sunt fierte, se dau prin masina de tocat.
Maruntaiele fierte si tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente (verdeturi) si condimente (sare, piper). Prapurul mielului este asezat intr-o tava, peste care se pune amestecul de carne.
Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate mancaruri traditionale, existand o serie de variatii ale retetei.
Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat in locul praporelui. In majoritatea variantelor se asaza oua fierte in centrul acestuia.In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de intreaga familie, alaturi de oua rosii si pasca cu branza.