"Stii cum sunt astia? Ca animalele alea. Toti ii batem. Toti, toate clasele de sus pana jos."

In noile imagini date publicitatii se poate observa cum un copil este tarat ca o carpa pe holurile scolii speciale din capitala.

In alte secvente surprinse cu camera ascunsa, acelasi copil sta in genunchi pe hol si plange langa dascalul sau.

Barbatul in halat alb este cel filmat pe ascuns de paznic cand povestea cu o detasare incredibila cum cadrele didactice din scoala speciala ar bate copiii "ca la fasole".

"Bate la ei ca la fasole. Toti ii batem. Toti, toate clasele de sus pana jos. Nu exista persoana sa nu ii atinga."

"Stii cum sunt astia? Ca animalele alea. Si, ba, sunt zece in p... ma-sii, te las cu zece in clasa, fa tu ordine cu ei! Ca pana nu dai cu pumnu'-n masa, iti spun eu... iti spun eu... Dezbina si cucereste! Asa se lucreaza cu ei. Pentru ca daca ii lasi sa se uneasca te fac tandari, tandari te fac!"

FLORIN PANA, fost institutor al scolii speciale
"Am spus ca merita sa fie unii loviti pentru ca in acea zi fusesem zgariat pe nas, muscat.

Merita o corectie dinsta usoara. Dar ce inseamna o corectie usoara? Pac-Pac. Atentionare. Asta este"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Dascalul nu a mai asteptat ca inspectoratul scolar si protectia copilului sa finalizeze anchetele. Si-a dat demisia in aceasta dimineata!

"Rade de mine. Rade de tine?

Da. Cum, ce ti-a zis?

Sarla! (n.r. sarla=javra, potaie)"

Pe langa batai, copiii ar indura si umilintele unor dascali si ar fi pusi sa care lazile cu provizii pentru cantina scolii...

Acuzatiile au ajuns si la urechile conducerii scolii speciale, care sustine ca a luat declaratii. Una de la parintii care acuzau... alta de la profesorii care se aparau. Pe copii, insa, nu i-a intrebat nimeni daca au fost sau nu batuti.

"Sunt copii cu nevoi speciale. Dar nu sunt copii bolnavi, sunt cu dizabilitati. Sunt copii cu dizabilitati. Bun, dar dizabilitatea presupune ca pot comunica, ca pot avea sentimente... Este minor, in primul rand este vorba de minori."

"De un an de zile, ne-au terminat. Bat copiii. Injura. I-au legat.. au facut... cu ochiuri ca la plasa la peste. Daca un copil fuge, il ia taras, merge cu el taras.. un copil intr-o zi l-a batut de 3 ori"

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Dupa ce a dezvaluit presupusele abuzuri, paznicul scolii speciale spune ca se teme pentru viata lui. Ar fi fost amenintat si a depus o sesizare la politie.

"Mi-a confirmat un prieten ca Florin Pana ar fi zis ca baga cutitul in mine si ma omoara, ca se urca in masina si se arunca si el in Dambovita"

Intre timp, peste trei mii de persoane au semnat o petitie prin care cer autoritatilor sa opreasca abuzurile din scolile speciale. Cer, printre altele, sa fie montate camere de supraveghere in fiecare astfel de unitate de invatamant.

Madalina Turza, presedintele CEDCD

"Din cauza faptului ca acesti copii nu pot comunica eficient ce li se intampla, parintii afla cu foarte mare greutate despre abuzurile, sedarile din aceste scoli. Iar daca afla sunt intimidati, amenintati"

In cazul scolii speciale 4, procurorii fac cercetari pentru loviri si alte agresiuni. Deocamdata nimeni nu e pus sub acuzare. Urmeaza sa fie audiati paznicul, parintii si cadrele didactice!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si