Potrivit adevarul.ro, Valeriu Burlacu a formulat, initial, o plangere penala impotriva a trei medici, unul de la Alba Iulia si doi de la Cluj: Mariana Adamutiu, respectiv Ioana Elica Recean si Gligor Florin Onisor. Acuzatiile sunt de ucidere din culpa, neglijenta in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale.Barbatul cere si daune morale in valoare de 1,5 milioane de euro.

In seara de 12 martie 2014, Maria s-a simtit rau, a simtit o durere puternica in piept si si-a pierdut temporar constinta.

"Am dus-o de urgenta, cu masina personala, la Spitalul Judetean Alba, care se afla in apropierea locuintei noastre, nemaiasteptand ambulanta. La serviciul de urgenta al spitalului, am fost preluati de d-na dr. Adamutiu Mariana, careia i-am prezentat simptomele, constatate si de aceasta: dureri in piept, dispnee si hipertensiune arteriala. intrucat sotia mea suferea de o afectiune mandibulara mai veche, aflata sub tratament, doamna doctor a interpretat durerile toracice ca fiind cauzate de aceasta problema. Desi am insistat asupra necesitatii efectuarii unui consult cardiologic de specialitate, pentru clarificarea cauzei durerilor in piept resimtite de sotia mea, speriati fiind pentru ca suspectam ca suferise un preinfarct, doamna doctor, in ciuda insistentelor mele si ale sotiei, a decis transferul la Sectia de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala I Cluj Napoca", afirma Valeriu Burlacu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In ziua urmatoare, Maria a suferit o interventie chirurgicala mandibulara.

"La ora 12.12, in timp ce ma deplasam spre Cluj-Napoca, catre spital, am apelat-o telefonic pe sotia mea, insa nu mi-a raspuns. La doar cateva secunde, m-a sunat ea spunandu-mi ca se simte foarte rau, ca este singura in salon si incearca sa cheme pe cineva in ajutor pentru ca nu era niciun cadru medical in preajma. Au fost ultimele ei cuvinte. Cand am ajuns in Cluj Napoca, am apelat-o din nou pe sotia mea, la telefon raspunzandu-mi de data aceasta medicul, care m-a intrebat cine sunt si in cat timp pot sa ajung. Ajuns la spital, am fost condus in sala de sedinte unde, pe masa, se aflau toate documentele medicale ale sotiei mele. La scurt timp a venit doctorul curant Onisor Gligor Florin, care, intrebandu-l de starea sotiei, mi-a spus: 'nu am mai putut face nimic'. Mi s-a comunicat ca i-au facut o interventie si ca apoi a intrat in stop cardiorespirator, rezultand decesul", spune sotul femeii decedate.

Citeste mai multe aici

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si