Dumitrescu a explicat joi metoda de calcul a INS referitor la estimarile privind scaderea populatiei Romaniei, in contextul in care acestea sunt diferite de altele.

”Estimam o scadere de circa 2 milioane a populatiei din 2007 pana in prezent, daca analizam domicie rezidente, nu cele permanente. Luam aici in calcul cei care lipsesc din Romania mai mult de 12 luni, restul nu”, a afirmat Dumitrescu.

Alte estimari indica o scadere o scadere mai importanta a populatiei Romaniei in ultimii zece ani, de 3-4 milioane de locuitori. Dumitrescu a afirmat ca este foarte dificil de estimat scaderea populatiei, in contextul in care, in unele localitati, populatiei a disparut cu totul si este foarte greu de aflat cine lipseste si cat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Sunt sate intregi care au disparut, acolo nici nu ai pe cine sa intrebi cati au plecat si cat lipsesc”, a spus Dumitrescu.

Cele mai recente date ale INS arata ca populatia Romaniei a continuat declinul din cauze demografice, pierzand si in luna martie 7.420 locuitori- echivalentul a doua comune medii din tara-, cu aproape 1% mai multi decat in a treia luna a anului trecut, chiar daca natalitatea a crescut, iar mortalitatea s-a redus.

Cumulat, in primele trei luni din acest an, sporul natural negativ a fost de 30.817 persoane, in crestere cu 26,3% fata de perioada similara a anului trecut. In 2016, populatia Romaniei a scazut cu 66.718 de locuitori din cauza declinului demografic.

INS a revizuit semnificativ datele demografice pentru 2015 comparativ cu datele preliminare publicate anterior. Astfel, datele revizuite arata ca, in 2015, sporul natural negativ a fost de 60.674

persoane, comparativ cu 73.625 persoane in tabelele publicate anterior.

Sursa: news.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si