"Iti bati joc de o localitate intreaga. Sa va fie rusine sa faceti acuzatii din astea. Mie? Dumitale sa iti fie rusine, da. Vezi toti oamenii astia aici? Niciunul nu poate suporta mirosul.", spun oamenii nemultumiti.

Este scandal mare pe ulitele din Manau: pe de o parte, administratorul unei ferme de porci, pe de alta, satenii terorizati de miros pestential ce vine de la animale. 

In ciuda revoltei, cel acuzat spune cu nonsalanta ca nu simte nicio duhoare. "Acum aveti si tupeul asta sa ne mintiti. Daca dumneavoastra simtiti miros... Eu cred ca dumneavoastra v-ati obisnuit cu mirosul si nu mai simtiti. Eu cred ca dumneavoastra ar trebui sa va obisnuiti cu mirosul, nu eu!", se cearta oamenii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

IN CASE, CA IN COCINA?

Ferma de porci s-a construit, in urma cu 6 ani,  la o aruncatura de bat de casele oamenilor. Nu doar cei din apropiere se simt sufocati, ci si localnicii din mijlocul satului, unde mirosul ajunge cand bate vantul.  "Numai cu basmaua asa la gura, altfel nu putem. Acum mai asteptam doar moartea", spun localnicii.

La fel de groaznic e si in propriile lor case, spun satenii. Isi tin toate geamurile inchise. "Tot timpul stati asa, cu ele inchise.. pai nu avem ce face, vine aerul mai tare, ca si cum e aer inchis de afara. Ioi, dar ne e rau de mirosul asta tare. avem alergie, suntem bolnavi cu inima, cu tensiunea si facem alergie mare", se plang oamenii.

Atat satenii, cat si primaria au facut mai multe adrese la toate autoritatile competente: de la Garda de Mediu si pana la minister. Pana acum, ar fi venit in inspectie doar inspectorii de la mediu, dar oamenii spun ca au plecat rapid- ingroziti si ei, probabil, de miros.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si