Solistul cunoscutei trupe Progresiv TM, Harry Coradini, s-a stins din viata la varsta de 73 de ani. Vestea a fost confirmata de fostul sau coleg de trupa, Ilie Stepan.

Nascut pe 20 februarie 1944 la Timisoara, Harald Kölbl (care avea sa ia mai tarziu numele de scena Harry Coradini) a fost una dintre vocile emblematice ale rockului romanesc. Formatia Progresiv TM s-a infiintat in anul 1972, cu numele „Clasic XX”, anunta Adevarul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In 1973 si-a schimbat denumirea, devenind una dintre formatiile rock de mare succes din Romania. Formula de debut a grupului ii cuprindea pe Ladislau Herdina (chitara solo, chitara acustica, voce), Zoltan Kovacs (chitara bas) Helmuth Moszbrucker (baterie), stefan Pentek (claviaturi) si Harry Coradini (solist vocal).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si