Nenorocirea s-a petrecut la scoala gimnaziala 141, din sectorul 5 al Capitalei. Tavanul de la ultimul nivel al cladirii s-a prabusit. In mod normal, 4 clase invata la acel nivel si o tragedie ar fi fost imposibil de evitat. Imaginati-va ca incidentul se putea intampla intr-o pauza, cand acest hol ar fi fost plin de elevi.

Doar norocul a facut ca nimeni sa nu fie prins sub daramaturi pentru ca micutii aveau activitati in afara scolii.

Este de inteles reactia acestei bunici care se gandeste cum ar fi fost daca nepotul ei s-ar fi aflat acolo in acel moment.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

CINE RASPUNDE?

Bucati imense de ciment s-au imprastiat peste tot. Nici macar un adult nu ar fi avut sanse de supravietuire sub greutatea placilor care au cazut. Culmea este ca reprezentantii primariei au fost in inspectie chiar cu o zi inainte de aceasta nenorocire.

Chiar daca scoala se afla in reabilitare, problema tavanului fisurat nu ar fi fost luata in calcul.

"Si tavanele prezinta in multe incaperi fisuri, desprinderi ale stratului de vopsea sau alterarea tencuielii si se mai spunea ca plafoanele false montate in grupurile sanitare sunt in unele incaperi distruse”, a decarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

Nici primarul, nici directoarea scolii nu explica de ce nu au fost luate masuri pentru siguranta elevilor si s-a ajuns in situatia in care putea avea loc o adevarata tragedie.

Toata lumea tace si da din umeri.

Luminita Draghici directoare Scoala:" Asta inseamna ca saptamana trecuta s-au facut cursuri. Da, saptamana trecuta s-au facut cursuri. Deci tavanul putea sa cada oricand”.

Si ne mai intrebam: cine ar trebui sa raspunda pentru ce s-a intamplat? Are scoala grija de siguranta copiilor nostri? Cate scoli ar mai putea fi in aceasta situatie? Pana vom gasi raspunsuri, autoritatile fac o ancheta pentru a afla de ce s-a prabusit tavanul de la ultimul etaj al scolii si au decis sa repare institutia de invatamant. Pana atunci, toti cei aproape 800 de elevi au fost mutati la o alta scoala din apropiere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si