Sticlele din plastic folosite pentru imbutelierea apei nu sunt facute pentru a fi refolosite si ne putem expune la anumite chimicale si bacterii daunatoare.

In confectionarea plasticului se foloseste o substanta chimica denumita Bisfenol A, care are efecte daunatoare la nivelul hormonilor sexuali, in special pentru femei. Substantele chimice din recipientele din plastic afecteaza ovulatia si pot crea tulburari hormonale sau sa fie cancerigene.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Un studiu recent care are la baza sticlele de apa refolosite de sportivi arata ca astfel de recipiente sunt purtatoarele unor colonii de pana la 90.000 de bacterii, mai mult decat se gasesc de exemplu in vasul de toaleta. Sfatul specialistilor pentru a evita contactul cu substantele daunatoare este sa folosim doar recipiente facute pentru a fi refolosite si sa reciclam sticlele din plastic care nu trebuie utilizate decat o data.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si