Adaptare a romanului cu acelasi nume scris de scriitorul Radu Tudoran, filmul a fascinat generatii si generatii la rand. Acesta prezinta aventurile devenite legendare ale celor doi prieteni, romanul Anton Lupan si francezul Pierre Vaillant si peripetiile lor pe mare in cautarea groeletei L’ Esperance.

Citeste si: Marius Ursoi, campionul mondial la kickbox care s-a sinucis, a fost condus pe ultimul drum ca un mare artist: Nici la Jean Constantin nu a fost atata lume

Adaptare a romanului cu acelasi nume scris de scriitorul Radu Tudoran, filmul a fascinat generatii si generatii la rand. Acesta prezinta aventurile devenite legendare ale celor doi prieteni, romanul Anton Lupan si francezul Pierre Vaillant si peripetiile lor pe mare in cautarea groeletei L’ Esperance. Dar daca despre actori se stie ca au ajuns sa joace in acest film in urma unor probe si pentru ca s-au potrivit anumitor personaje, despre catelusul Labus putini sunt insa cei care stiu cate ceva si mai ales ca acesta a avut "o cariera cinematografica" si era celebru in Romania anilor '70. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Ei bine, numele real al catelului era Laba, dar a fost schimbat si transformat in Labus, pentru a indulci „personajul” din "Toate panzele sus" si a se evita vulgaritatea.

Animalutul de companie avea stapani celebri, apartinea cantaretei Mihaela Mihai si sotului ei, locuia in zona Pietei Amzei si inca de mic dadea semne ca este extrem de inteligent si are calitati de mare artist. Probabil datorita acestor lucruri, „Toate panzele sus!” nu a fost singurul sau proiect cinematografic, Laba fiind folosit pe langa acest serial si in filmele artistice „Impuscaturi sub clar de luna”, cu Ion Besoiu si, „Bariera”. 

„Prin anii '70 am avut un caine pe care barbatul meu l-a numit "Laba". Catel inteligent, ieseam cu el in strada fara lesa. Mai disparea prin multimea din Piata Amzei. Cand ma pierdea, se aseza si astepta sa-l gasesc. Nu va povestesc efectul obtinut cand il strigam "Bai, Laba, hai acasa!" Mai tarziu, a jucat in serialul "Toate panzele sus!" Acolo, se numea, decent, "Labus". Parca nu era la fel. Dragul de el, tare special era catelul asta. Singura fotografie pe care o am cu el este o carte postala cu noi doi, eu purtand o palarie de paie”, si-a amintit Mihaela Mihai.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si